Omslag_EW05 600
23 maart 2020

Installateur nog niet op lijst cruciale beroepen

cruciaal beroep

Installateurs staan nog steeds niet op de lijst van cruciale beroepen te krijgen. Onterecht, vindt brancheorganisatie Techniek Nederland dat zich blijft inzetten zodat installateurs ook een beroep kunnen doen op noodopvang voor hun kinderen.

Volgens Techniek Nederland zijn de medewerkers van technisch dienstverleners én elektronica-retailers nodig om de primaire processen te garanderen in gezondheidszorg, energievoorziening, telecommunicatie, afvalwaterbehandeling en vitale infrastructuur.

Cruciale infrastructuur

Daarnaast zorgen technisch dienstverleners voor cruciale infrastructuur in woningen en andere gebouwen, zoals gas, water en elektra. En de technische detailhandel garandeert ict-voorzieningen die het mogelijk maken om thuis te werken. 

Noodopvang

Een plek op de lijst van cruciale beroepen betekent dat zij indien nodig een beroep kunnen doen op de noodopvang voor hun kinderen. Nu is dit beperkt voor medewerkers die een onmisbare facilitaire of ondersteunende functie (denk aan schoonmaak, beveiliging, ICT) vervullen voor een van deze cruciale beroepsgroepen. Het ministerie heeft aan Techniek Nederland laten weten dat de situatie kan veranderen wanneer we in een nieuwe fase van de coronabestrijding belanden.