EW04 Omslag 600
22 januari

Is de buitenkraan vorstbestendig?

schell.JPG

De eerste vlokken vallen uit de Nederlandse lucht en armaturenfabrikant Schell vestigt de aandacht op bevriezende buitenkranen, waardoor leidingen kunnen barsten. Met een vorstvrije buitenkraan met een innovatieve beluchter ben je de problemen voor.

De beluchter staat in verbinding met de terugstroombeveiliging, die aan de binnenkant van de muur zit. Zodra de kraan wordt dichtgedraaid wordt, opent het ventiel en stroomt het water uit het kraangedeelte aan de buitenmuur, zodat het niet meer bevriezen kan.

O-ring

De O-ring-afsluiting in de kraan is gemaakt van hoogwaardig materiaal, dat conform de KTW-richtlijnen ook geschikt is voor drinkwater. Als de O-ring in het ventiel vervangen moet worden, kan dat simpelweg door de as uit de spindel te trekken. Door de goede bereikbaarheid van de armatuur aan de buitenkant is dat erg gemakkelijk.

Twee uitvoeringen

Er zijn twee uitvoeringen van de vorstvrije buitenkraan leverbaar. De Schell Polar II Set I is een installatiepakket voor nieuwbouw; de Schell Polar II Set II is een klant-en-klaar pakket voor installatie in bestaande woningen. Beide kranen zijn gemaakt uit één stuk metaal. Het mat chromen oppervlak van de wanddoorvoer en de beschermende laag die contact met het metselwerk voorkomt, gaan corrosie tegen.

Wanddikten

De Polar Set II is geschikt voor wanddikten van 200 tot 500 millimeter. De buitenwandkraan kan zowel met een ergonomische ‘comfort-kraan’ als met een steeksleutelkraan geleverd worden. Ook een afsluitbare ‘secur-kraan’ is als optie leverbaar.

Leverancier

De producten van de Duitse kranenfabrikant worden in Nederland geleverd door de Nederlandse agent Hamers & Kesber in Huizen.