EW06 Omslag 600
20 mei 2021

Janine Verweij nieuwe directeur Geothermie Nederland

Janine Verweij-web

Janine Verweij is benoemd als directeur van de brancheorganisatie Geothermie Nederland. In die rol gaat zij samen met ondernemingen en organisaties met een zakelijk belang in de sector aan de slag om de potentie van aardwarmte volledig te benutten.

Tot voor kort was Verweij werkzaam voor Techniek Nederland en daarvoor was ze directeur van Energie Nederland. Geothermie Nederland is de naam van de nieuwe brancheorganisatie die op 1 januari 2021 van start is gegaan. De bestaande organisaties Platform Geothermie en DAGO zijn samengegaan in deze nieuwe organisatie. De nieuwe organisatie verenigt alle ondernemingen en organisaties met een zakelijk belang in de geothermiesector.

Versnelling en opschaling

Het bestuur meent dat Verweij een goed gevoel heeft voor zaken die spelen op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven en de juiste persoon is om te werken aan de versnelling en opschaling van geothermie.

Geothermie belangrijk in energietransitie

Verweij ziet een kansrijke toekomst voor de onuitputtelijke duurzame warmtebron die geothermie is. ‘Samen met de 80 leden en de kennispartners van de brancheorganisatie ga ik aan de slag om de volledige potentie van aardwarmte te benutten. De techniek die hiervoor nodig is, is succesvol ontwikkeld in de tuinbouw en de vraag naar meer duurzame warmte is er ook. Geothermie gaat een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame warmtevoorziening binnen gebouwde omgeving, industrie en glastuinbouw.’