EW07 omslag 600
28 februari 2020

Ketenstandaard Congres 2020

ketenstandaard2

Op donderdag 28 mei 2020 organiseert Ketenstandaard Bouw en Techniek voor de tweede keer het Ketenstandaard Congres. Tijdens het event, dat plaatsvindt bij Hart van Holland in Nijkerk, staat het thema ‘Van idee tot bouwwerkdossier – ketensamenwerking van fabrikant tot gebruiker’ centraal.

Ben van den Burg, directeur bij Triple IT en oud schaatser, leidt het congres in goede banen als dagvoorzitter en discussieleider van diverse talkshows.  Tijdens de ochtendtalkshow zullen Peter Koenders (Koenders Totaalbouw), Daniëlle Hoekstra (Technische Unie) en Rob Oud (CAD & Company) zich buigen over de digitalisering in de bouwsector. In de middag discussiëren Joseph Kuling (voorzitter Bouw Digitalisering Raad), Claudia Reiner (vicevoorzitter Techniek Nederland en bestuurslid MKB Nederland) en Titia Siertsema (voorzitter van NVTB en kwartiermaker van de Wet Kwaliteitsborging namens BZK) over het huidige politieke klimaat gerelateerd aan de Bouwagenda.

Kennis- en praktijksessies

Gedurende de hele dag staan maar liefst 36 kennis- en praktijksessies op het programma. Daarin wordt dieper ingegaan op de ontwikkelingen van de standaarden, de voortgang van projecten en onderwerpen die relevant zijn voor de hele sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sessie over machine learning, de ontwikkelingen op internationaal vlak of bijvoorbeeld de ontwikkeling van NL/SfB en BIM.

De praktijksessies gaan over cases uit de praktijk. Deze sessies worden verzorgd door de deelnemende softwareparticipanten die samen met hun klant graag met u de ervaringen bij implementatie van de verschillende standaarden willen delen.

Bouwwereld Keten Award

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Bouwwereld Keten Award. Het is een nieuwe tweejaarlijkse prijs voor teams uit de bouwketen die door uitmuntende samenwerking een project realiseerden dat een aantoonbare hogere kwaliteit heeft door die samenwerking.