EW04 Omslag 600
27 februari 2020

Kiwa Keur voor Easytop-kogelkranen en -afsluiters

Viega_KiwaKeur_Easytop_02

Viega heeft het KIWA Keur ontvangen voor de Easytop bronzen en roestvast stalen vrijstroomafsluiters en bronzen kogelkranen (met en zonder aftap). Naast productkwaliteitscertificaat geldt het keurmerk ook als Watermark waarmee de producten dus ook veilig voor drinkwater zijn.

Producten en materialen die in aanraking (kunnen) komen met drinkwater of warm tapwater mogen geen stoffen afgeven in hoeveelheden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de consument of de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden. Deze producten of materialen moeten daarom voldoen aan strenge toxicologische en microbiologische eisen die zijn vastgelegd in regelgeving.

70 artikelen

Om aan deze regelgeving te kunnen voldoen, dient de kwaliteit van de producten door een extern certificeringsinstituut met positief resultaat te zijn vastgesteld. Dat is voor de Easytop-uitvoeringen met het Kiwa Keur nu het geval. In totaal gaat het om meer dan 70 verschillende artikelen die zijn gekeurd en waarvoor nu het Kiwa Keur is verleend. Het betreft daarbij uitvoeringen met persaansluiting alsook binnen- en buitendraad-uitvoeringen. De vrijstroom-afsluiters en kogelkranen variëren in diameter van 15 mm tot en met 54 mm (DN15 - DN50).

Viega_KiwaKeur_Easytop_01

Stopkranen

Het keurmerk is verleend op basis van de beoordelingsrichtlijn BRL K 604, die van toepassing is op stopkranen met klep (nominale middellijn tot en met DN 100), anders uitgevoerde stopkranen met nominale middellijnen tot en met DN 50. De stop- en aansluitkranen die onder de BRL K 604 vallen, kunnen minimaal worden gebruikt voor drinkwatertoepassingen met een werkdruk van ten hoogste 10 bar (1000 kPa) en een watertemperatuur van maximaal 65 °C. Incidenteel gebruik met een watertemperatuur tot 95°C is mogelijk.