EW07 omslag 600
8 februari 2018

KNX blijft groeien

knx-klein

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) heeft vorig jaar nieuwe records gevestigd voor KNX. Binnen een jaar tijd steeg het aantal KNX gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000.

Sinds de start van KNX in 1990 staat het protocol bekend om zijn absolute behoud van compatibiliteit van alle producten, het restrictieve certificatieproces en de consistente, fabrikantonafhankelijke softwaretool. In 2018 behield de KNX-standaard zijn leidende positie in de smart building sector. De vereniging telt nu meer dan 470 toonaangevende fabrikanten uit 44 landen en wereldwijd bijna 80.000 gecertificeerde KNX Partners.

Toekomstige ontwikkelingen

Na de positieve ontwikkelingen in 2018, is KNX voorbereid om de successen in 2019 voort te zetten. Belangrijke onderdelen hierin zijn de veilige transmissie via KNX Secure, de eenvoudige inbedrijfstelling met ETS Inside en de sterke uitbreiding van de KNX draadloos (KNX RF) productenportefeuille. KNX heeft ook hoge verwachtingen van de ontwikkelingen op het gebied van energiebeheer. KNX IoT combineert sectoren zoals transport, elektriciteit, hernieuwbare energie, energieopslag en warmtelevering als onderdeel van de sectorale interconnecties en verhoogt de energie-efficiëntie in de smart city van de toekomst.