EW11 cover 600
15 mei 2019

Koelen en verwarmen met warmtepompradiator

foto 15-jaga.JPG

Koelen en verwarmen met een radiator. Volgens Jaga kan dat met de Strada Hybrid. Tijdens de Beurs Renovatie introduceerde de fabrikant de nieuwe radiator die vanaf deze zomer op de markt komt.

De radiator is volledig geoptimaliseerd voor gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp. Én direct geschikt voor toepassing in de NTA 8800/BENG-eisen die gelden per 1 januari 2020 aanstaande.

Seizoensrendement

Strada Hybrid werkt efficiënt op de laagste watertemperatuur en verbetert daarmee het seizoensrendement van elke warmtepomp. Bovendien kun je met Strada Hybrid energie-efficiënt koelen. Daarvoor is de radiator voorzien van een automatische sturing met sensoren voor de ruimtetemperatuur en voor de watertemperatuur. Zo weet hij continu wat er van hem gevraagd wordt en activeert hij volautomatisch de juiste werkingsstand. Op het bedieningspaneel wordt de functie en de ventilatorsnelheid aangegeven door rode LED-lampjes bij verwarmen en blauwe bij koelen.

Snelle reactietijd

Groot voordeel van de nieuwe radiator is dat hij snel reageert op wisselende vraag naar warmte. De Strada Hybrid anticipeert hierop direct en regelt nauwkeurig de temperatuur in alle omstandigheden. Belangrijk, want het reactievermogen is meer dan ooit bepalend voor het energieverbruik én het comfort. Ook als klanten nog geen warmtepompinstallatie hebben bewijst de nieuwe radiator al zijn dienst.

Ook voor HR-ketels

De radiatoren laten namelijk ook HR-ketels op hun laagste watertemperatuur en hun hoogste rendement werken. Zo bespaar je direct op de energierekening en is de installatie klaar voor een latere overstap op de warmtepomp. De radiator is getest en gemeten via de N(EN) 16430, waarmee de hoogste afgifte voor koeling en verwarming en het laagste geluidsniveau wordt gegarandeerd. Daarnaast levert toepassing van Strada Hybrid extra punten voor het energielabel of BENG2-score.