EW09 cover 600
2 mei 2018

LG verhoogt vermogen van NeON2 BiFacial tot 390 watt

LG 2

De NeON2 BiFacial van LG Electronics is voortaan beschikbaar in een versie met 72 cellen. Met deze uitbreiding verbetert LG het piekvermogen van zijn bekende tweezijdige paneel tot 390 watt.

Het paneel vangt het zonlicht zowel aan de voor- als achterzijde van het zonnepaneel op en zet dit om in elektrische stroom. De gebruikte Cello-technologie, die gebaseerd is op celconnectoren met twaalf smalle ronde draden, vermindert verlies en stelt de module in staat om tot 30 procent meer energie te produceren dan enkelzijdige panelen. Als het ’s winters hevig sneeuwt, is het voordeel van dat de achterzijde ook elektriciteit opwekt, zelfs als de voorkant bedekt is met sneeuw.

Sneeuw ontdooien

Een interessant neveneffect: als de module elektriciteit produceert en op de achterzijde opwarmt, kan de sneeuw aan de voorkant ook ontdooien. Uit studies is gebleken dat bifacial modules, vooral in regio’s met veel sneeuw, aanzienlijke extra opbrengsten laten zien in vergelijking met normale modules.

Uitgebreide garantie

LG biedt voortaan vijftien jaar garantie voor de NeON2 BiFacial in plaats van twaalf jaar, zoals voorheen. LG garandeert een vermogen van maar liefst 98 procent in het eerste jaar van de garantie. Vanaf het tweede jaar zal de gemiddelde jaarlijkse vermogensafgifte voor de resterende 24 jaar niet meer dan 0,5 procent per jaar dalen. Na 25 jaar is dus een vermogensafgifte van ten minste 86 procent gegarandeerd.