EW06 Omslag 600
12 december 2019

Maru Systems duurzaamste bedrijf van Noord-Holland

De Groene Aggregaat wint de NHN Business Awards Energie & Duurzaamheid

nh awardVlnr Sophie Zijp, Ruud Kraakman, Wies Thesingh (Programmamanager RES) en presentator Robert-Jan Knook.s Awards)

Tijdens de inspiratie dag Energie & Duurzaamheid is Maru Systems uitgeroepen tot winnaar van de NHN Business Award in de categorie Energie & Duurzaamheid. Het installatiebedrijf uit Zuidoostbeemster behaalde de eerste plaats met De Groene Aggregaat.

Het bedrijf was een van de drie bedrijven die waren voorgeselecteerd door de jury. Tijdens de finaledag in de Cultuurkoepel in Heiloo pitchte directeur Ruud Kraakman zijn product naar de eerste plaats.

De aggregaat

Maru Systems bouwde het eerste prototype van de Groene aggregaat in 2014. Het is een een hybride oplossing, waarin brandstof én zonnekracht samenkomen om de CO2 -uitstoot te reduceren. Het systeem is volledig geïntegreerd in een 10ft container. De eerste tests zijn uitgevoerd in 2015.

de container.JPG

Voorzien in duurzame stroombehoefte

Kraakman die al sinds de oprichting van Maru Systems in 2007 de focus op energiebesparing en duurzame energieopwekking legt, noemt de aggregaat ‘functioneel duurzaam.’ ‘Vanaf het eerste prototype zijn we volop bezig geweest met de doorontwikkeling van het product’, vertelt hij. ‘Dit heeft er anno 2019 toe geleid dat wij een product op de kaart hebben gezet wat in elke situatie kan worden ingezet om in de duurzame stroombehoefte te voorzien’, zei hij bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Meer info: www.nhn-businessawards.nl