EW07 omslag 600
16 juli 2020

Masterplan Techniek Zuid-Holland

masterplan-klein.JPG

Metaal- en installatiebedrijven en het MBO-onderwijs slaan de handen ineen voor het opleiden van goed technisch personeel in Zuid-Holland. Veel jonge mensen staan voor hun beroepskeuze. De ondertekenaars van het Masterplan zetten in op moderne, aantrekkelijke en kwalitatief sterke Mbo-opleidingen in de sectoren installatietechniek en metaal.

Leo Stehouwer voorzitter van dit masterplan ziet dat de ontwikkelingen in deze sectoren heel snel gaan. ‘Denk aan robotisering, precisietechniek, mechatronica, de energietransitie en ‘the internet of things’. Dit zijn grote uitdagingen waar het onderwijs voor staat. Deze uitdagingen pakken we op. We willen als partners in het Masterplan Techniek goede vakmensen opleiden en een mooie toekomst bieden.’

Goede aansluiting

Het Masterplan Techniek zorgt voor nieuwe opleidingen die goed aansluiten op ontwikkelingen in de regio, het beroep en de maatschappij. Een doorlopende leerroute vanuit het vmbo naar het MBO, eventueel via het HBO naar een uitdagende carrière in de techniek.

De ondertekenaars van het Masterplan Techniek Zuid-Holland: Installatiewerk Zuid-Holland, Koninklijke Metaalunie, MBO Rijnland, Metalent, OOM, ROC Da Vinci, ROC Mondriaan, Techniek College Rotterdam, Techniek Nederland en Wij Techniek.