EW02 cover 600
30 augustus 2019

Medal of excellence voor leerlingen Installatie Werk Nederland

medal excellence

Sander Damsma en Jasper Olthuis van het opleidingsbedrijf IW Noord, Oost en Flevoland hebben op de WorldSkills in Rusland, Kazan de medaille voor excellent vakmanschap gewonnen. Zij behoren tot de best presterende deelnemers.

De WorldSkills vond dit jaar plaats in het Russische Kazan. Het begon op donderdag 22 augustus en duurde tot en met dinsdag 27 augustus. Voor Nederland kwamen dertig deelnemers in actie, onder wie NL kampioen Jasper Olthuis (Elektrotechnicus gebouwen) en Sander Damsma (Sanitaire- en verwarmingstechnicus). Beiden zijn leerlingen van het opleidingsbedrijf IW Noord, Oost en Flevoland (praktijk) en Deltion College (theorie).

Best scorende Nederlander

Sander heeft de 15e plek bemachtigd tijdens de WorldSkills in Kazan en ontving een Medal of Excellence. Deze medaille wordt uitgereikt aan deelnemers die 700 punten of meer scoren. Jasper Olthuis eindigde op de 9e plek met 731 punten. Naast de medal of excellence won Jasper ook de prijs ‘best of nation’ (Best scorende Nederlander).

Damsma en Olthuis werden in maart beiden Nederlands kampioen. Damsma reisde in juli naar Rusland om zich een week voor te bereiden op de WorldSkills.

Wereldprestatie

Dat beide leerlingen met een Medal of excellence terug keren, is een reden om de vlag uit te hangen bij IW Noord, Oost en Flevoland. ‘Sander en Jasper leverden een wereldprestatie. De concurrentie en druk tijdens de WorldSkills is enorm. Als dan niet één maar beide studenten terugkeren met een Medal of excellence ben je extra trots’. De prestaties van de beide studenten stralen af op de mooie beroepen installatietechniek en elektrotechniek en zijn ook de bewijs dat wij het als opleider goed doen, daarom wil ik ook hun trainers een extra groot compliment geven, aldus Erik Nijhof directeur IW Noord, Oost en Flevoland’.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op www.teamnederland.com