EW02 cover 600
19 december 2018

Meedingen naar Innovation Challenge 2019

buildingH

Rabobank verbindt zich als partner aan Building Holland en wordt hoofdsponsor van de Innovation Challenge. De partners beogen de innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector aan te jagen. Voor de komende edities kunnen bedrijven zich tot 5 maart inschrijven, waarna tijdens het event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9- 11 april de winnaar bekend wordt gemaakt.

Kandidaten kunnen concepten indienen in drie categorieën: Digitalisering, Circulariteit en Energietransitie. Afgelopen jaar was Ibis Power uit Eindhoven een van de winnaars van de Innovation Challenge met de PowerNEST, een architectonische oplossing voor de winning van wind- en zonne-energie voor hoogbouw (vanaf vijf verdiepingen en meer).

Aandacht en opdrachten

Directeur Alexander Suma van Ibis Power geeft aan dat de prijs het bedrijf veel aandacht heeft opgeleverd. ‘En nog belangrijker’, zegt hij, ‘De prijs heeft ons de nodige interessante contacten opgeleverd en zorgt voor een flinke uitbreiding van ons netwerk.’

Juryvoorzitter Doekle Terpstra

De jury van de Innovation Challenge staat onder leiding van Doekle Terpstra. De voorzitter van Uneto-VNI dat vanaf 15 januari doorgaat als Techniek Nederland ziet dat bij Building Holland de verbinding wordt gelegd tussen innovators, koplopers en snelle volgers. ‘De inschrijvers voor de Challenge leveren doorgaans een grote bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken die spelen. Techniek is dé enabler voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot, slimme mobiliteit en smart buildings.’

Netwerktoegang voor winnaar

De jury kijkt bij de inzendingen uiteraard naar het vernieuwende karakter van de innovatie. Daarnaast naar de mogelijkheden tot verbinding. Met wie en hoe kun je je innovatie in samenwerking met andere partijen op de markt brengen? Roel van de Bilt van de Rabobank zegt toe dat de bank haar kennis en netwerken ter beschikking stelt aan de genomineerden en winnaars om de mogelijkheden voor samenwerking en verbindingen te vergroten.

Inschrijven

Inschrijven voor de Rabobank Innovation Challenge kan tot 5 maart via de website www.buildingholland.nl. Daarna maakt de jury een selectie. Bedrijven die genomineerd worden krijgen een plek op de Innovation Boulevard. De prijsuitreiking van de Award vindt plaats op woensdag 10 april op Building Holland 2019.