Omslag_EW05 600
10 september 2020

Meld je aan voor tweede editie van de Techathon

Teams werken aan herontwikkeling circulair vastgoed

techathon 2019Het winnende Techathon team 2019 van Heijmans – Haagse Hogeschool

Op 19 november 2020 organiseert Techniek Nederland voor de tweede keer een Techathon. Tijdens de eerste editie werkten acht teams aan plannen voor een gasloze wijk in Zoetermeer. Dit jaar gaan nieuwe teams aan de slag om plannen te ontwikkelen voor de herontwikkeling van Stationsplein-West 30 in Arnhem. Aanmelden van teams is nog mogelijk.

Tijdens de tweede editie van de Techathon gaan teams aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een team bestaat uit 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven. Inschrijven kan als geheel team, maar bedrijven of hogescholen kunnen zich ook los aanmelden. De organisatie bekijkt hoe zij de inschrijvingen kan combineren tot een compleet team.

Stationsplein-West in Arnhem

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVG) wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het RVG het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Tijdens de Techathon-editie van dit jaar wil de technische sector het RVG helpen bij het realiseren van dit doel.

Circulair vastgoed

De vraagstelling van de Techathon 2020 luidt als volgt: "Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf Stationsplein-West in Arnhem herontwikkelen tot circulair vastgoed?” Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? De deelnemende teams zullen de oplossing die zij voorstellen uitwerken voor het Rijksvastgoedbedrijf. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert. De Techathon vindt plaats in Arnhem op het industriepark Kleefse Waard (IPKW).

Lees ook:

techathon filmpje.JPG

Deelnemen als team?

Bij een hackathon gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Bij een Techathon gaat om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Er hebben zich al vijf teams aangemeld, maar er is nog plaats. Meer informatie over de opdracht, de spelregels en hoe je je kan aanmelden voor deelname aan de Techathon, vind je op de website www.connect2025.nl/techathon.

Bekijk ook de video-impressie van de eerste Techathon in 2019.