Omslag_EW05 600
31 augustus 2020

Model Kwaliteitshandboek helpt installateur bij CO-certificering

kees H

Nadat de invoering van de Gasketelwet al enkele keren eerder werd uitgesteld, zal deze naar verwachting dit najaar definitief ingaan. Techniek Nederland heeft zich ingezet voor een CO-certificeringsregeling om aan de wet te voldoen met zo min mogelijk bureaucratische rompslomp. Het voldoen aan de certificeringseisen kost echter hoe dan ook tijd en inspanning. Daarom biedt Techniek Nederland exclusief voor leden een model CO-kwaliteitshandboek aan.

Na de invoering van de wet start een overgangsperiode van anderhalf jaar. Daarna mogen alleen nog CO-gecertificeerde cv-bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Er is dus nog tijd, maar Techniek Nederland adviseert installatiebedrijven zo snel mogelijk ‘aan de slag’ te gaan en heeft daarvoor een CO-kwaliteitshandboek samengesteld voor aangesloten leden.

Op maat voor eigen bedrijf

Het kwaliteitshandboek is opgesteld in afstemming met schemabeheerders InstallQ en KIWA. Door het invullen, selecteren en eventueel aanpassen van de beschrijvingen in het handboek, kunnen bedrijven het model handboek geschikt maken voor hun eigen bedrijf. Op basis van het handboek kan de certificerende instelling de organisatieaudit snel, effectief en eventueel (deels) op afstand, uitvoeren.

Handboek én handleiding

U kunt het handboek en bijbehorende handleiding downloaden van de site van Techniek Nederland.

marielle.JPG

Op de website van Techniek Nederland vertellen twee ondernemers, Mariëlle Koene en Kees Hermsen, waarom het belangrijk is zo snel mogelijk te beginnen met het certificeringstraject.