Omslag_EW05 600
11 mei 2021

Nationaal congres sanitaire technieken

TVVL congres.JPG

Op maandag 7 juni organiseert TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken haar jaarlijkse Congres dat dit jaar volledig in het teken staat van gezondheid.

Dit jaar vindt het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken volledig online plaats, live vanuit de TVVL studio! Voorzitter van de TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken Mirjam Blokker zorgt als dagvoorzitter voor een zorgeloze beleving van het online programma. Dit doet zij samen met moderator Marc Buitenhuis (ook lid van de Expertgroep), die ervoor zorgt dat jouw vragen bij de sprekers terecht komen.

Sprekers

Tijdens het congres komen diverse sprekers aan het woord.

  • Paul van der Wielen gaat in op de vraag of de Regeling legionellapreventie nog in lijn is met de huidige wetenschappelijke inzichten? Van der Wielen werkt als hoofdonderzoeker Microbiologie bij KWR Water Research Institute. Hij heeft veel expertise op het vlak van de microbiële ecologie van Legionella en andere opportunistische ziekteverwekkers in drinkwater, koeltorens en afvalwater.
  • Stefan van 't Hof is werkzaam als Waterveiligheid Expert Vastgoed en Infrastructuur en Ambassadeur bij Rijksvastgoedbedrijf. Als expert op het gebied van leidingwaterinstallaties in gebouwen deelt hij tijdens zijn presentatie kennis op het gebied van Waterveiligheid in gebouwen en de wet- en regelgeving hieromheen.
  • Julian Muñoz Sierra is Scientific Researcher en Projectmanager bij KWR Water Research Institute. In het TKI project 'Organisch keukenafval via het riool' (OSKAR) heeft KWR onderzoek gedaan naar keukenafvalvermalers in hoogbouw. Specifiek is gekeken naar de technische haalbaarheid van het aansluiten van een keukenafvalvermaler op de binnenriolering, naar de duurzaamheid (LCA) van keukenafval via riolering ten opzichte van keukenafval via het restafval, en is gekeken naar de juridische aspecten. Sierra presenteert de resultaten van OSKAR, met een nadruk op de tests die in een labopstelling van de binnenriolering zijn gedaan.
  • Michiel van Bruggen is zelfstandig adviseur op het gebied van energiebesparing, energiemanagement en energiebeleid en werkzaam bij zijn eigen bureau De Energiemanager. Vanuit zijn expertise neemt Van Bruggen de deelnemers mee in het dynamische gedrag van warmtapwatercirculatiesystemen.
  • Peter Arens is microbioloog en is werkzaam als Senior Consultant Hygiëne Manager bij Schell Armaturen. Middels een praktijkcase brengt Arens de bezoekers op de hoogte van het behoud, de regelgeving en handhaving van drinkwaterkwaliteit.

Aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van TVVL of  u kunt zich direct aanmelden voor deelname

 

Of u kunt zich direct aanmelden