EW02 Cover 600
3 juli 2018

Ned Air onthult nieuwe RotorLine

RotorLine

Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, brengt een serie luchtbehandelingskasten op de markt. De RotorLine is voorzien van de nieuwste generatie, energiebesparende warmtewielen.

Dat resultaat wordt bereikt door de vorm van de aluminium lamellen te optimaliseren. Dat zorgt voor betere warmte- en vochtoverdracht. Daarnaast zijn de wielen rondom voorzien van vernieuwde strips om luchtlekkage verder te minimaliseren. NedAir levert de unit Plug & Play. Dat betekent dat die alleen op netstroom hoeft te worden aangesloten en dan meteen functioneert.

ErP 2018

De serie bestaat uit acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h. De nieuwe units is vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de nieuwe unit volledig afgestemd op de eisen van ErP 2018. Verder heeft de unit andere afmetingen gekregen, waardoor de luchtsnelheid lager is geworden, wat de levensduur van de filters verlengt.

EIA

Bovendien komt de RotorLine eventueel in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dat is een regeling waarbij iemand een deel van de aanschafkosten van een luchtbehandelingskast kan aftrekken van de fiscale winst. Dat levert dubbel voordeel op, zowel qua energiekosten als qua aanschafkosten.