EW06 Omslag 600
23 oktober 2019

Neem uw klant mee naar een aardgasvrije woning

aardgasvrij

ThuisBaas is hard bezig met het aardgasvrij maken van (rijtjes)huizen. Daarvoor schakelt het lokale installateurs in. We schreven er eerder over in E&W. Om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen bij de burger organiseert de dochter van duurzaamheidsorganisatie Urgenda regelmatig open huizen.

Op zaterdag 2 november kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in het aardgasvrije rijtjeshuis van Michiel en Els in Amsterdam. Het is zeker de moeite waard om uw potentiële klant mee te nemen naar het huis van Michel en Els.

Gaskraan gaat dicht

Feit is dat gas een keer opraakt. In Nederland is al besloten de gaskraan versneld dicht te draaien. De bewoners van de woning in de wijk Slotermeer zullen laten zien dat ‘van het gas afgaan’ een uitdaging is, maar zeer zeker mogelijk.

Comfortabel aardgasvrij wonen

‘Het huis dat wij kochten is een jaren '50 huis waar sinds de bouw letterlijk geen spijker meer aan vertimmerd was', vertelt bewoner Michiel. 'We hebben het huis totaal verbouwd, met behoud van de charme van het oude huis. Naast isolerende maatregelen hebben wij de stap richting aardgasvrij genomen. Verwarming gaat via infraroodpanelen aan het plafond, het tapwater wordt elektrisch verwarmd en koken gaat middels inductie. Een aanzienlijk deel van de stroombehoefte wekken we zelf op met 12 zonnepanelen op het dak’, vertelt een enthousiaste Michiel die graag wilde besparen op woonlasten maar niet wilde inleveren op comfort.’

ThuisBaas helpt

“Veel mensen willen graag stappen zetten om hun huis te verduurzamen, maar lopen rond met tal van vragen. Welke maatregelen moet ik nemen? Wat past er bij mijn type woning?” stelt Wigger Verschoor, operationeel directeur van ThuisBaas: “Deze oplossing is geschikt voor woningen die een degelijke basisisolatie hebben, of waar je die kan bereiken. Wij maken voor ieder huis een ontwerp dat past bij zowel de woning als de levensstijl van de bewoners. En die ook lang mee kan. De overgang naar aardgasvrij betekent dat het gasverbruik verdwijnt – met bijbehorende vastrechtkosten - en dat het elektriciteitsgebruik hoger wordt. Door de eigen zonnepanelen wordt dat hier grotendeels gedekt.”.

Hoe ziet een aardgasvrije woning eruit?

Geïnteresseerden in een rondleiding kunnen zich aanmelden via info@thuisbaas.nl en krijgen dan het precieze adres toegestuurd. Wilt u wel komen maar schikt de datum niet? Op 30 november stellen Tim en Talitha ook hun aardgasvrije appartement open voor geïnteresseerden.

Lees ook: Theemutsaanpak niet noodzakelijk voor verduurzaming