Omslag_EW05 600
31 januari 2019

Nefit Bosch breidt warmtepompprogramma uit

nefitlinksrechts1-2

Nefit Bosch werkt hard aan uitbreiding van haar warmtepompprogramma. Op de Bouwbeurs 2019 toont het bedrijf een drietal modellen van een nieuwe lijn warmtepompen. Naast twee nieuwe grondbronwarmtepompen toont het bedrijf een nieuwe alles-in-een ventilatiewarmtepomp te zien. Samen met de nieuwe elektrische warmwatertoestellen, die later dit jaar op de markt komen, biedt Nefit Bosch met de nieuwe warmtepompen een breed portfolio aan all-electric oplossingen.

  • Grondwarmtepomp tot 80 kW (links)
    De Bosch Compress 7000 LWM grondbronwarmtepomp heeft een vermogensrange van 20 tot 80 kW. De COP tot 4,95, met een SCOP van 5,54, de cv-aanvoertemperatuur 68°C en energielabel A+++. Een extra hoge ISDE-subsidie is mogelijk. Uniek is de mogelijkheid om de warmtepompen in cascade op te stellen, tot 400 kW, waarbij de units worden gestapeld. Hierdoor kan een vermogen van 160 kW worden gerealiseerd op iets meer dan een vierkante meter. De warmtepomp is prima geschikt voor gestapelde bouw en utiliteit en leverbaar vanaf eind 2019

  • Grondwarmtepomp tot 17 kW (rechts)
    De Bosch Compress 6000 LWM grondbronwarmtepomp heeft een vermogensrange van 4,5 tot 17 kW. De COP is 5,8 en de cv-aanvoertemperaturen tot 62°C. Deze volledig gasloze oplossing is leverbaar in varianten met en zonder geïntegreerde warmwatervoorraad. Optioneel kan de warmtepomp worden uitgebreid met een koelunit. Het systeem is geschikt voor Smart Grid. De warmtepomp is prima geschikt voor woningbouw en utiliteit en leverbaar vanaf eind 2019.

  • Ventilatiewarmtepomp
    De Compress 3000 EAW ventilatiewarmtepomp heeft een vermogen van 1,55 kW en elektrisch verwarmingselement van 9kW. De SCOP is 4,08 en het energielabel A++ / A. De alles-in-een warmtepomp heeft een geïntegreerde warmwatervoorraad van 235 liter. Het ontbreken van een buitenunit, de kleine footprint van 60 x 60 cm, en een laag geluidsniveau maken het systeem bij uitstek geschikt voor de renovatie van kleine appartementen en voor NOM-woningen. De Compress 3000 EAW is op dit moment nog niet leverbaar, maar al wel te zien als demo opstelling tijdens de Bouwbeurs.