EW09 cover 600
14 maart 2018

Nest zoekt samenwerking met installateur

nest

Nest voorziet installateurs graag van professionele prijsstellingen, voorwaarden, exclusieve trainingen, tools, live VIP-ondersteuning en doorverwijzingen van klanten. Daarvoor maakte het een speciaal Nest PRO-programma. Daarmee kunnen installateurs zij hun markt uitbreiden en hun inzetbaarheid vergroten met de Nest-producten voor het verbonden huis.

Nest Labs werd acht jaar geleden opgericht, is sinds vier jaar onderdeel van Google en bedacht en ontwierp de eerste slimme thermostaat, eerste slimme rookmelder, meerdere slimme beveiligingscamera’s, video deurbel en beveiligingssysteem. Daarmee legt de fabrikant met zijn producten naar eigen zeggen de fundamenten van het slimme huis, een woning die zorgt voor de bewoners en hen het leven makkelijker maakt.

Slimme producten

De afgelopen jaren is er een exponentiële groei in de consumentenvraag naar slimme producten voor het huis, op het gebied van verwarming, beveiliging en veiligheid. Onder huizenbezitters heerst er echter onzekerheid over het zelf installeren van slimme apparaten voor het huis. Veel consumenten willen daarom het geruststellende gevoel dat een professionele installateur hen kan bieden.

‘In een gemiddeld Nederlands huishouden gaat meer dan de helft van de energiekosten naar verwarming en heet water’, zegt Paul Haynes van Nest. ‘En toch gaat de bediening van de verwarming vaak met een vergeeld stukje plastic, dat ook nog eens moeilijk te bedienen is en al tientallen jaren hetzelfde is.’

Nest PRO-installateur

Nest leidt daarom graag Nest-professionals op die hun klant optimaal kunnen bedienen. Nest PRO-installateur worden is gratis. Als installateurs zich inschrijven om een Nest-professional te worden, dan leren ze alles over het Nest-ecosysteem en de mogelijkheden die daarbij horen. Wanneer een installateur eenmaal is gecertificeerd, dan wordt het installatiebedrijf gepromoot op de Nest-website, ontvangt het verwijzingen naar klanten in de buurt en krijgt het de middelen voor installatie en verkoop van de lerende thermostaten. Nest Pro’s krijgen bovendien training in andere Nest-producten en het bredere Nest-ecosysteem – van verlichting tot garagedeuropeners.