EW02 cover 600
26 oktober 2018

Nibe breidt Academy uit met instructie- en praktijkcentrum

NIBE Academy - instructie- en praktijkcentrum

Sinds mei vorig jaar verzorgt Nibe in haar Academy in Oosterhout voor installateurs en technici met grote regelmaat trainingen op het gebied van warmtepompen en warmtepompinstallaties. Om beter invulling te kunnen geven aan het praktijkonderdeel van de trainingen, breidde de fabrikant de Academy deze maand uit met een instructie- en praktijkcentrum.

Met een demo- en kenniscentrum én het nieuwe instructie- en praktijkcentrum beschikt Nibe over opstellingen van diverse warmtepompen, werkende installaties en trainingsfaciliteiten. De fabrikant ontvangt daar marktpartijen – van installateur tot groothandel en van adviseur tot corporatie – om de producten te demonstreren en toe te lichten. Daarnaast verzorgt het daar het theoretische deel van alle technische trainingen.

Praktijk

Het praktijkonderdeel van de trainingen wordt vanaf nu echter in het instructie- en praktijkcentrum verzorgd. Daar staat onder andere een aantal lucht-water, water-water en ventilatielucht-water warmtepompen werkend opgesteld en zijn meerdere praktijksimulatie-modellen geplaatst.

Een grote verbetering ten opzichte van de oude situatie noemt de fabrikant dat deelnemers in het instructie- en praktijkcentrum onder deskundige begeleiding zélf aan de toestellen mogen sleutelen om het geleerde direct in de praktijk te toetsten. ‘Met behulp van de simulatiemodellen geven we direct inzicht in de fundamentele werking van een component, waardoor ze beter in staat zijn om storingen op te sporen’, aldus service manager Rob van der Graaf van Nibe.

Sterke behoefte aan gedegen opleiding

‘In het eerste jaar van het bestaan van de Nibe Academy hebben we ervaren dat installateurs grote behoefte hebben aan een gedegen opleiding – zowel theoretisch als praktisch – op het gebied van warmtepompen. Met de uitbreiding van de Academy verwachten we onze trainingen te kunnen verdiepen en nóg beter in deze behoefte te kunnen voorzien’, aldus Van der Graaf. Het volledige trainingsaanbod is terug te vinden op de website van Nibe.