EW02 cover 600
26 oktober 2018

Nieuwe afdichtingsconcepten voor Easytop kranen van Viega

foto 9-Viega_Easytop_02

Kogelkranen en stopkranen moeten, ook wanneer ze langdurig niet worden gebruikt, probleemloos openen en sluiten. Door nieuwe afdichtingsconcepten blijven de Easytop kogel- en stopkranen van Viega ook onder extreme omstandigheden licht in gebruik.

Het meest zichtbaar zijn daarbij het ergonomisch gevormde handwiel en de signaalkleurige positie-aanduiding aan de niet-stijgende spindel. De meest kenmerkende ontwikkeling gaat echter verborgen in de bronzen armatuurbehuizing: De volledig roestvast stalen klepzadeleenheid met standaard gevulkaniseerde afdichting.

Afdichting

Deze afdichting (foto) wordt bij het sluiten van het ventiel nauwkeurig op de eveneens roestvast stalen klepzitting gedrukt. De klepzitting-rand dient als metalen aanslag en voorkomt zo onnodige, overmatige belasting van de klepafdichting terwijl de functionele betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.

Onderhoudsvrij

Zoals gebruikelijk bij andere Easytop-systeemarmaturen, zijn ook de nieuwe ventielbovendelen onderhoudsvrij en veerbelast en hebben ze geen dode ruimte. Daarmee voldoen ze in alle opzichten aan de strenge hygiëne-eisen die aan installatieonderdelen van drinkwaterinstallaties worden gesteld.

De armaturen zijn voorzien van een persaansluiting voor de systemen Profipress, Sanpress en Sanpress-Inox en beschikken uiteraard over het bewezen SC-Contur.