EW06 Omslag 600
4 december 2019

Nieuwe online vergelijkingssite voor warmtepompen

Schermafbeelding 2019-12-02 om 13.28.07

Huiseigenaren helpen met het maken van de juiste keuze, dat is de doelstelling die Jan van Rooijen heeft met de lancering van het online vergelijkingsplatform warmtepompvergelijker.nl. De oprichter is gestart met het initiatief omdat hij zelf in de praktijk ervaarde hoe moeilijk het is de juiste warmtepomp-oplossing te vinden.

Het platform wil bijdragen aan een duurzamer Nederland door oriënterende huiseigenaren te helpen in de aanschaf van een warmtepomp. Het platform vereenvoudigt de keuze aan de hand van een woningscan, en brengt consumenten desgewenst in contact met betrouwbare fabrikanten en installateurs. Er kan worden vergeleken op diverse punten en eigenschappen.

Zes fabrikanten/ 100 warmtepompen

Het nieuwe online platform vergelijkt bij de start meer dan honderd warmtepompen van zes verschillende fabrikanten die partner zijn van het platform. Op de site kunnen de warmtepompen van Daikin, Remeha, Viessmann, Ferroli, Panasonic en Mitsubishi Electric worden vergeleken. Het platform behoudt zelf een onafhankelijke rol, zegt Van Rooijen. ‘De vergelijker is puur gebaseerd op de gegevens van de producten. De deelnemende fabrikanten hebben geen invloed op de uitkomsten.’

Offerte

Als een consument de scan uitvoert, kan hij ervoor kiezen een offerte te ontvangen van een fabrikant die een installateur langsstuurt voor een advies op maat. ‘De ambitie is om in de komende maanden het aantal deelnemende fabrikanten nog uit te breiden, zodat door consumenten een nóg bredere marktvergelijking kan worden gemaakt’, zegt Van Rooijen, die inmiddels zoveel tijd aan dit project spendeerde, dat hij zijn baan ervoor heeft opgezegd.