Omslag_EW05 600
29 november 2019

Nieuwe versie Handboek Zonne-energie

cover_handboek_zonne-energie-klein

Technische innovaties en marktontwikkelingen zoals zonneweides, aansluiting van installatiesystemen op 10 kilovolt en het werken met opslagsystemen voor zonne-energie maakten een update van het Handboek Zonne-energie noodzakelijk. ISSO heeft kennis toegevoegd op het gebied van energieopslag en veldsystemen.

Het ‘Handboek Zonne-energie, Bouwkundige- en installatietechnische richtlijnen voor zonne-energiesystemen’ bestaat sinds 2012. Een eerste update kwam uit in 2016 zodat het handboek voldeed aan de meest recente technieken en wetgeving.

Energieopslag en veldsystemen

De nieuwe versie is nu aangepast aan de huidige techniek met de onderwerpen zonnewarmte, zonnestroom, energieopslag, veldsystemen en bouwkundige integratie. Elk onderdeel is opgebouwd conform het Model Kwaliteitsbeheersing Klimaatinstallaties (MKK). Ook bevat het referentiedetails voor integratie van zonne-energiesystemen in daken en gevels.

Beschikbaar

Dit handboek versie is speciaal bedoeld voor de professional die met zonne-energiesystemen werkt, zoals opdrachtgevers, adviseurs en installateurs. Het vernieuwde handboek is beschikbaar via de ISSO-Kennisbank