EW11 cover 600
19 december 2018

Nul-op-de meter sociale huurwoningen in Utrecht

sociale huurwoningen Shipovalaan, Leidsche Rijn, Bo-Ex.JPG

Met de oplevering van de eerste dertig sociale Nul-op-de-Meter eengezinswoningen in Rijvliet, Leidsche Rijn levert woningcorporatie Bo-Ex een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Utrecht.

Bo-Ex is de enige woningcorporatie die nieuwe sociale huurwoningen realiseert in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Tot en met 2020 bouwt de Utrechtse corporatie er in totaal 176 eengezinswoningen en 21 appartementen. Vandaag krijgen de eerste dertig Bo-Ex huurders de sleutel van hun woning aan de Shipovalaan.

EnergiePrestatieVergoeding

Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom Bo-Ex deze Nul op de Meter (NOM) woningen bouwt. Energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch. De bewoners betalen hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Bo-Ex. Voor dit bedrag garandeert Bo-Ex het opwekken van voldoende elektriciteit voor een gemiddeld verbruik. Hierbij zullen de woonlasten lager zijn dan normaal het geval is bij een nieuwbouwwoning.