EW02 cover 600
2 februari 2018

Openingsdebat vakbeurs VSK: ‘Wie gaat dat betalen?’

doekle

Op dinsdag 6 februari start de VSK 2018. De beurs wordt geopend met een debat tussen een aantal prominenten waaronder Doekle Terpstra, de voorzitter van Uneto-VNI. In het debat wordt een zeer actueel onderwerp aangesneden: Hoe kunnen we zo snel mogelijk gasloos gaan bouwen. En vooral ook: wie gaat dat betalen? Het debat start om 10.15 uur en vindt plaats in het VSK-café in hal 10 op stand A.040.

De Groningse gaskraan moet zo snel mogelijk worden dichtgedraaid naar 12 miljard kuub per jaar. Dit maakte minister Wiebes bekend op 1 februari na afloop van het debat in de Tweede Kamer. We moeten zo snel overstappen naar gasloos wonen. Maar wie gaat de rekening betalen? Daarover discussiëren onder meer Doekle Terpstra, voorzitter Uneto-VNI, Marijke Kellner, manager energietransitie Gasunie en Henk Sijbring, voorzitter VFK.

Verwarming van de toekomst

Andere panelleden aan het debat 'De verwarming van de toekomst: wie gaat dat betalen?' zijn Frank Achterberg, voorzitter DHPA, Lex Bosselaar, senior adviseur RVO en Michiel van Werven, Managing Consultant Berenschot. De discussie gaat over de vraag wie de rekening gaat betalen, hoe groot de kans is dat Nederland in strenge winters in de kou komt te zitten en over het oplossend en innovatief vermogen van de installatiebranche.