EW11 cover 600
1-6-2018

Panasonic stapt volledig over op milieuvriendelijke R22 koudemiddel

R-32

Panasonic stapt dit volledig over op het milieuvriendelijke koudemiddel R32. Als onderdeel van deze overstap lanceert het bedrijf zijn eerste R32-gebaseerde serverruimtekoeling: Z-TKEA.

Serverruimtes huisvesten een grote hoeveelheid IT-apparatuur die warmte genereert, zoals servers, switches en storagesystemen. Om te voorkomen dat de temperatuur in een serverruimte te hoog oploopt en apparatuur oververhit raakt is het noodzakelijk de temperatuur in een serverruimte nauwlettend te beheersen en overtollige warmte af te voeren. Met Z-TKEA biedt Panasonic een hiervoor energie-efficiënt en milieuvriendelijke oplossing. De serverruimtekoeling is leverbaar met een capaciteit van 2,5kW tot 7,1kW.

R32

Z-TKEA maakt gebruik van het koudemiddel R32. Dit middel is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook verschillende andere voordelen ten opzichte van traditionele koudemiddelen. Zo biedt R32 een hogere energie-efficiëntie, waardoor de koeloplossing het energielabel A+++ en een SEER-waarde van 8,5 heeft. Daarnaast behoudt Z-TKEA zijn volledige capaciteit bij buitentemperaturen tot -20°C.

Redundantie

De koeloplossing is voorzien van twee Z-TKEA-koelinstallaties, waardoor het systeem volledig redundant is. Indien de werking van één van de installaties wordt verstoord kan diens werk worden overgenomen door het tweede exemplaar. Bovendien biedt dit extra capaciteit voor noodgevallen: de tweede unit kan bijspringen indien de capaciteit van de koelinstallatie wordt overschreden.

 Slimme aansturing

De twee koelinstallaties worden aangestuurd door de PAW-SERVER-PKEA beheerinterface. Deze beheerinterface zorgt ervoor dat beide koelinstallaties evenveel draaiuren maken en afwisselend van elkaar opereren. Ook verstuurt de interface automatisch alarmmeldingen indien de werking van één van de koelinstallaties wordt verstoord of beide koelinstallaties gelijktijdig moeten draaien doordat de capaciteit van het koelsysteem wordt overschreden.

In de cloud

Met behulp van de Panasonic RAC WIFI-kit (CZ-TACG1) kan de Z-TKEA worden verbonden met de cloud. Serverruimtebeheerders kunnen hierdoor via hun smartphone op afstand de koelinstallatie monitoren en aansturen. Onder andere de temperatuur in de serverruimte en het energieverbruik van de koelinstallatie wordt zo inzichtelijk.