EW09 cover 600
7 februari 2019

Parkstad Inspecties neemt TKC Opleidingen over

Parkstad Inspecties Schinnen

Parkstad Inspecties uit het Limburgse Schinnen verzorgt opleidingen op het gebied van inspecties aan elektrische installaties én neemt examens af voor alle SCIOS-certificeringen. Onlangs heeft het bedrijf praktijkopleider TKC Opleidingen uit Nijmegen overgenomen.

TKC heeft zich als praktijkopleider gespecialiseerd op het gebied van onderhoud en inspectie van professionele stookinstallaties. Parkstad ziet de activiteiten van TKC als een mooie aanvulling op haar dienstenpakket. Met de opleidingen van TKC en Parkstad Inspecties ontstaat in Nederland één partij voor alle opleidingen en examens volgens de SCIOS-certificatieregelingen.

We gaan toch van het gas af?

Etienne Hochs, algemeen directeur van Parkstad Inspecties weet dat de tendens is Nederland van het gas af te helpen. Toch ziet hij voorlopig nog vooral verschuivingen bij grote en industriële stookinstallaties van laag- naar hoogcalorisch gas, dat niet uit Groningen komt. ‘En ook als gekozen wordt voor een andere brandstof zoals elektriciteit, dan zullen die installaties toch onderhouden en regelmatig gekeurd moeten worden. Met nieuwe installaties moet je dan weer leren omgaan. De onderwijsbehoefte van installateurs en inspecteurs neemt dus eerder toe dan af’, aldus Hochs.

Leslocaties

De huidige leslocaties in het Limburgse Schinnen en het Gelderse Arnhem worden uitgebreid met een extra leslocatie op een centrale plaats in Nederland. Daarmee komt Parkstad Inspecties tegemoet aan de vraag om verspreid over het hele land opleidingen te verzorgen. De gezamenlijke opleidingsactiviteiten zullen op termijn verder gaan onder de naam Parkstad Opleidingen.