EW03 cover 600
24 oktober 2018

Remeha mikt met Quinta Ace op lagere operationele kosten

quinta

Omdat de totale kosten van een verwarmingsinstallatie tijdens de levensduur een veelvoud zijn van de aanschafkosten, mikt Remeha met de nieuwe Quinta Ace op het reduceren van de operationele kosten.

Die reductie wordt bereikt door, in vergelijking met de Quinta Pro serie, te kiezen voor net iets robuustere componenten in combinatie met ingebouwde digitale sensoren (eSmart Inside) die waarschuwen wanneer onderhoud echt nodig is en daardoor leiden tot lagere onderhoudskosten.

Hybride

Daarnaast is de nieuwe ketel geschikt voor hybride installaties met warmtepompen en past hij zich naadloos aan bij alle soorten afgiftesystemen, inclusief lage temperatuur verwarming en betonkernactivering. Door de lage uitstoot aan stikstofoxiden voldoet de Quinta Ace bovendien aan de Mia\VAMIL eisen, waardoor een opdrachtgever al snel een fiscaal voordeel van 13 procent realiseert op zowel de ketels als de installatiekosten.

In cascade

De Quinta Ace presteert ook uitstekend in een cascade-opstelling, vrijstaand of aan de wand. Door ketels met het juiste vermogen te combineren, ontstaat een cascadeopstelling als maatwerkoplossing met precies het juiste vermogen voor het specifieke gebouw. De Quinta Ace is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen met een vermogen van 45 tot 160 kW. Omdat de ketel vaak in gebouwen functioneert, zijn er twee interfaces voor een gebouwbeheersysteem ontwikkeld op basis van Modbus en BACnet, de meest toegepaste protocollen. Met deze interfaces is de koppeling met praktisch elk gebouwbeheersysteem mogelijk. De interfaces zijn vanaf begin volgend jaar als accessoire leverbaar.

Naast alle noviteiten is het nieuwe toestel net als zijn voorganger voorzien van een robuust gietaluminium monoblok als warmtewisselaar, beschikt het over LED-binnenverlichting, een S-control bedieningspaneel en een terugslagklep voor rookgaszijdige overdruk cascade.