EW04 Omslag 600
6 november 2020

Rensa zet horecapersoneel in

Personeel aan de slag op kantoren en distributiecentra van Rensa in Didam en Doetinchem

rensa-klein1

Rensa versterkt de organisatie tijdelijk met personeel van lokale horecabedrijven uit de Achterhoek. Daarmee voorziet het bedrijf in de tijdelijke vraag naar extra arbeidskrachten en steunt tegelijkertijd lokale horecabedrijven die in zwaar weer verkeren door de sluiting als gevolg van de maatregelen rondom het corona-virus.

De Rensa Family is een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat uit Rensa Family Company en onder meer de gespecialiseerde groothandels waaronder Rensa Verwarming & Ventilatie in Nederland.

Inzet in distributiecentra

De extra arbeidskrachten worden ingezet op de kantoren en in de distributiecentra van Rensa in Didam en Doetinchem.“We hebben in het voorjaar alle zaken tijdelijk moeten sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. We hebben toen alle mogelijke klussen binnen en buiten uitgevoerd’, zegt Juul Gesthuizen, bedrijfsleider van het bedrijf achter de horecazaken Plok, Jan & Jan en Steak’m in de regio Didam.

Hoogseizoen bij Rensa

Na een gesprek met Rensa bleek al snel de mogelijkheid op een samenwerking. ‘Rensa zit nu in het hoogseizoen en beleeft topdrukte, wij hebben personeel dat graag de schouders eronder zet, maar dat bij ons nu even niet kan. Zo was één en één twee; binnen een paar dagen konden we aan de slag. Niet alleen noodzakelijk en heel welkom, maar ook fijn en bijzonder dat je zo snel met elkaar kunt samenwerken’, aldus Gesthuizen.

‘Veerkracht is bewonderingswaardig’

De samenwerking is ook voor Job Schouten, directeur logistiek bij Rensa, een bijzondere. ‘Het zijn extreme omstandigheden voor iedereen. Het is niet alleen fijn dat Rensa zo een steentje kan bijdragen. Ik vind het bovenal fantastisch dat onze tijdelijke collega’s op vrijwillige basis besloten hebben deze samenwerking aan te gaan en er het beste van maken. Het is bewonderingswaardig hoe veerkrachtig men is en denkt in mogelijkheden om met deze vreemde situatie om te gaan. De samenwerking is snel en in goed vertrouwen ontstaan en blijkt nu ook op de werkvloer een succes.’

De samenwerking is, afhankelijk van de omstandigheden, in elk geval tot half december van kracht. Ook een aantal andere lokale ondernemers in de Liemers en Achterhoek zijn een samenwerking met het familiebedrijf van Gesthuizen aangegaan.