EW09 cover 600
13 februari 2018

Samenwerking Techneco en istaDES

Techneco en istaDES stappen samen in ontwikkeling en exploitatie NOM-woningen

Ondertekening samenwerking Techneco met IstadesPaul van Dartel (links) en Niels van Alphen (rechts) zetten tijdens VSK handtekening onder samenwerkingscontract.

De bedrijven Techneco en istaDES gaan samenwerken bij de ontwikkeling en instandhouding van Nul-op-de-Meter (NOM) woningen. Tijdens de afgelopen VSK werd de samenwerking wereldkundig gemaakt.

Door te werken met gestandaardiseerde technologieën en processen beogen de beide partijen de woningbouwers en -ontwikkelaars optimaal te ontzorgen bij het ontwikkelen van woningen die aan de NOM-eisen voldoen. Niet alleen tijdens het ontwerp, de ontwikkeling en bouwfase, maar ook in de exploitatiefase garanderen zij de prestaties aan bouwer en bewoners.

Aanleg én exploitatie

Techneco is specialist en producent van warmtepompen, inclusief de bron en het afgiftesysteem. IstaDES staat garant voor vakkundige ontwikkeling en beheer van (duurzame) energie-installaties tot wel 25 jaar. Daarnaast neemt het bedrijf alle zaken rondom wet- en regelgeving, financiering en administratieve processen uit handen van bouwers, ontwikkelaars en vastgoedeigenaren. ‘Voor hen is de energie-exploitatie namelijk geen kernactiviteit’, zei Paul van Dartel van istaDES bij de ondertekening van het samenwerkingsverband, terwijl dit wel een integraal onderdeel is van NOM-woningen. Indien gewenst investeren wij ook in de installatie en verhuren deze vervolgens aan de eigenaar van het gebouw.

Gasloos

Niels van Alphen van Techneco is er van overtuigd dat de combinatie van technische knowhow bij zijn bedrijf en de administratieve organisatie bij istaDES zorgt voor echt werkende oplossingen. ‘In onze concepten gaan wij uit van duurzame woningen die voldoen aan de uitgangspunten gasloos, EPC-0, all-electric en nul-op-de-meter. Samen met istaDES beschikken we over voldoende kennis en ervaring om de best mogelijke energieprestatie van woningen te garanderen. Van Dartel: ‘Ons verdienmodel is gebaseerd op onze overtuiging dat in de markt een grote behoefte bestaat aan het wegnemen van de rompslomp rondom de ontwikkeling van projecten waar heel veel woningen tegelijk naar nul-op-de-meter moeten worden gebracht.’