EW09 cover 600
11 april 2019

Schekman Totaaltechniek laat meiden kennismaken met techniek

girlsday%202019-6

Hoe houd je een gebouw veilig met behulp van camera’s, toegangscontrole en brandmeldinstallaties? En wat moet je daarvoor kunnen? Het antwoord op die en vele andere vragen kreeg een groep vmbo-meiden van het Citadel College op bedrijfsbezoek bij Schekman Totaaltechniek in Nijmegen.

Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van Girlsday, een dag waarop meisjes bij bedrijven door het hele land kennismaken met bèta, techniek en ICT. Directeur Tom Scheenen van Schekman Totaaltechniek heeft vaker groepjes meiden over de vloer gehad. ‘We proberen het niet te formeel te maken. De meiden moeten zich vooral erg welkom voelen. We breken het ijs met een Kahoot!-quizje meteen het ijs. Om te kijken wat ze van techniek weten. Dan zie je het plezier op de gezichten en weet je dat het goed zit.

Doe-activiteit

De nadruk ligt vooral op de doe-activiteit en bij Schekman weten ze dat als geen ander. De meiden bouwen een mini-belinstallatie: ze buigen een pvc-buis, leggen de bedrading, monteren de stekker en sluiten een grote bel aan. Na 30 minuten doorwerken en veel lol is elke installatie klaar. Stekker erin en testen maar!

Het volgende bedrijfsbezoek met een groep meiden staat alweer gepland bij het Citadel College. ‘Meiden kiezen uit zichzelf niet snel voor techniek’, zegt decaan Monique Vermeulen. ‘Daarom proberen we ze met Girlsday te laten kennismaken met techniek, zodat ze hun beeld kunnen verbreden.’

Girlsday 2019

Het bedrijfsbezoek vond plaats in het kader van Girlsday. Tijdens Girlsday openen door heel Nederland bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girlsday is een initiatief van VHTO, en wordt in samenwerking met TechniekTalent.nu en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap georganiseerd.
Ook een bedrijfsbezoek organiseren? Regel het snel en gemakkelijk via www.gastlessenzogeregeld.nu.