EW02 cover 600
3 juli 2019

Slimme compressor maakt lucht-waterwarmtepomp efficiënter

Hoge SCOP en lage milieubelasting

LG

De Therma V R32 Split is de nieuwste toevoeging aan de Therma V lijn van LG. De warmtepomp zorgt voor een effectieve ruimteverwarming en warmwatervoorziening in zowel nieuwbouw als renovatie. Sinds begin deze maand is het toestel leverbaar.

Het R32-koudemiddel heeft met 675 een lage GWP-waarde en is daardoor milieuvriendelijk, terwijl een geavanceerde compressor zorgt voor een krachtige verwarming. De compressor is verantwoordelijk voor maar liefst 90 procent van het energieverbruik van een systeem. De R1 compressor combineert daarom aspecten van een scroll-type en een roterende compressor om de effectiviteit en efficiëntie te maximaliseren.

Geen energieverspilling

De innovatieve technologie die LG toepast in deze nieuwe compressor voorkomt de kantelende beweging van de scroll. Daardoor wordt er zo min mogelijk energie verspild en wordt de betrouwbaarheid verhoogd. Een ander voordeel van de compressor is een groter werkbereik van 10-135 Hz. De geavanceerde compressor zorgt daarnaast voor een laag geluidsniveau van het systeem en speelt daarmee in op de nieuwe, strengere wet- en regelgeving.

Hoge SCOP

Zonder elektrische bijverwarming bereikt het systeem een watertemperatuur van 65 graden Celsius. Tevens zorgt de Therma V voor een betrouwbare werking bij een lage omgevingstemperatuur (LAT) tot -25 graden Celsius en treedt er geen capaciteitsverlies op tot een buitentemperatuur van -7 graden Celsius. Dat alles resulteert in een SCOP-waarde van 4,65 in verwarmingsmodus. Het toestel kan eenvoudig en op afstand worden gemonitord en beheerd via de SmartThinQ app. De app maakt het mogelijk om de modus te selecteren of te wijzigen, de temperatuur in te stellen en het energieverbruik te monitoren. Het stelt gebruikers zelfs in staat om een kamer 'voor te verwarmen' zodat je na een zware dag op het werk naar huis kunt terugkeren naar een warm en comfortabel binnenklimaat.

De Therma V R32 Split komt in aanmerking voor de ISDE subsidieregeling.