Omslag_EW05 600
24 juli 2020

Snelle scheiding Installatievakbeurs en elektrovakbeurs

installatievakbeurs-klein

Nadat de twee beurzen in 2018 de handen ineen sloegen, meldt de vakbeurscombinatie dat Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs elk weer een eigen platform krijgen in voorjaar en najaar. De eerste editie van Installatie Vakbeurs is op 24, 25 en 26 november 2020 in Hardenberg, gevolgd door Elektro Vakbeurs op 21 en 22 april 2021 in Gorinchem.

Uit eigen onderzoek en evaluatie onder de bezoekersdoelgroep kwam naar voren dat er weldegelijk interesse is in beide disciplines, maar de organisatie ziet in de uitvoering nog niet genoeg kruisbestuiving. ‘Beide disciplines hebben recht op een eigen podium met eigen thema’s en hot topics’, zegt Mathilde Koniuszek namens organisator Easyfairs.

Energietransitie

’Ook al creëren we aparte beurzen met een focus op E- óf W-installatietechniek, we laten de andere discipline zeker niet los. Bijvoorbeeld op het gebied van energietransitie kunnen de twee niet zonder elkaar. We laten daarom op Installatie Vakbeurs elektrotechniek terugkomen en vice versa. Dit doen we samen met brancheorganisaties en onze exposanten middels lezingen & workshops.’