Omslag_EW05 600
14 mei 2020

Software rekent 120 duizend duurzaamheidsopties door

validated by isso

Isso heeft de Energy Advice Service van The Sustainables gevalideerd. Met dit softwarepakket kunnen berekeningen voor woningen worden gemaakt die een realistisch beeld geven van mogelijke verduurzamingsmaatregelen.

The Sustainables biedt innovatieve oplossingen die de verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengen en daarmee de aanschaf van toepassingen inzichtelijk maken. Dat doen zij door slimme online tools te bouwen om woningen op afstand in te meten en de mogelijke verduurzamingsmaatregelen per woning door te rekenen.

120.000 verduurzamingsopties

De software van The Sustainables berekent gemiddeld 120.000 opties door om tot een advies te komen. Daarbij wordt gekeken naar verschillende opties, zoals vloer-, muur-, glas- en dakisolatie, hr-ketels en hybride en all-electric warmtepompen. Op deze manier kan aan consumenten een goed advies worden gegeven met gevalideerde besparingen.

Goed adviseren met gevalideerde besparingen

‘Het juiste advies begint bij het berekenen van de juiste besparingen’, aldus Sander Verhoeff, consultant techniek & proces innovatie bij The Sustainables. ‘Wij hebben veel opdrachtgevers die onze software afnemen, zoals het consumentenplatform HomeQgo. Nu we het certificaat mogen voeren weten klanten zeker dat onze adviezen die met deze software tot stand komen gevalideerde besparingen opleveren. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.'

Validated by ISSO

Op verzoek kan Isso een controle uitvoeren op producten en diensten van bedrijven die op Isso-kennis gebaseerd zijn. Isso voert de controle op de software uit aan de hand van de richtlijnen die zijn vastgelegd in de Isso-publicaties en de NTA 8800. Een positieve beoordeling wordt bekrachtigd met het Validated by Isso-certificaat.

Meer informatie is te vinden op www.isso.nl/validatie.