Omslag_EW05 600
26 november 2020

Techneco wordt Remeha

REM_Elga-Ace_unit-links_met-panel-400x400Hybride Elga Ace eerste resultaat van integratie Techneco in Remeha

Twee jaar geleden nam ketelfabrikant Remeha Techneco over. Na een intensief integratietraject verdwijnt op 1 januari 2021 de oude naam van de ontwikkelaar en leverancier van warmtepompsystemen uit Delft. De vestiging in Delft wordt het kenniscentrum voor warmtepompen.

Remeha richt zich op drie segmenten: nieuwbouw, utiliteit en residentieel. Vanuit de Delftse vestiging waar voorheen Techneco was gevestigd, stuurt Jasper Serlie het segment nieuwbouw aan. Daarbij ligt de focus op warmtepompen.

Vergroten marktaandeel

Over de doelstellingen van de overname is algemeen directeur van Remeha, Arthur van Schayk, heel duidelijk: “We streven naar een aanzienlijk marktaandeel in warmtepompen in 2025. De vestiging in Delft, geleid door Jasper Serlie, wil een invloedrijke speler in de nieuwbouwmarkt zijn. Daarnaast willen we ons marktaandeel op de nog altijd omvangrijke cv-ketelmarkt vergroten.’

Hybride warmtepomp

Met de overname verbreedt Remeha zijn portfolio en haalt het meer specifieke kennis en ervaring in huis. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de hybride warmtepomp Elga Ace. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.

Lagere energierekening

De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Daarmee bespaart een consument tot 25 % op zijn energierekening.