EW06 Omslag 600
13 december 2018

Techniek centraal in De BNR Techniektour

bnr-nieuwsradio-275Voorzitter Doekle Terpstra van Uneto-VNI en Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio

Voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd is techniek onmisbaar. Dat is de kern van De BNR Techniektour, een nieuw radioprogramma dat BNR vanaf donderdag 10 januari wekelijks uitzendt.

In elke aflevering is een reportage te horen over technische uitdagingen en hoogstandjes die ervoor zorgen dat Nederland veilig en voorspoedig functioneert. Voor het maken van de uitzendingen heeft BNR zich verzekerd van de medewerking van Techniek Nederland, de nieuwe naam van Uneto-VNI na 15 januari. Volgens voorzitter Doekle Terpstra zal het programma laten horen wat de betekenis is van techniek die zo vaak op de achtergrond blijft. BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich is het daarmee eens. ‘Je staat lang niet altijd stil bij de cruciale plaats die techniek heeft in onze samenleving. De BNR Techniektour gaat daar iets aan veranderen.’

Onderwerpen

De BNR Techniektour is iedere donderdag te beluisteren van 19.00 tot 19.30 uur en zal worden gepresenteerd door Thomas Schuurman. In een reportage gaan reporters op zoek naar de technische achtergronden van het nieuws. Bijvoorbeeld over extreem zware regenbuien als gevolg van de klimaatverandering. Kan onze riolering dat wel aan? Welke technieken en technici zijn nodig om te voorkomen dat de straten straks blank staan? Andere uitzendingen gaan onder meer over smart buildings, legionellapreventie, slimme energienetwerken en het voorkomen van blikseminslag op festivals.

Expert panel

In iedere Techniektour schuift een panel van experts aan om een toelichting én een mening te geven over actuele en maatschappelijke kwesties die raakvlakken hebben met techniek.