Omslag_EW05 600
8 mei 2020

Technisch dienstverlener Kuijpers boekt mooie winst over 2019

kuijpers.JPG

Technisch dienstverlener Kuijpers publiceert vandaag zijn jaarcijfers over 2019. Het familiebedrijf uit Helmond boekte bij een omzet van 260 miljoen (+12%) een iets lagere nettowinst dan in 2018 (8,5 miljoen). Algemeen directeur Aukje Kuypers blijft ondanks de huidige coronacrisis geloven duurzame, veilige en gezonde leefomgeving en blijft daarin ook investeren.

De coronacrisis raakt het bedrijf vooralsnog licht, zo is te lezen in het jaarverslag ‘Het mooiste werk is samenwerk’. De bouw- en installatiesector reageert altijd – en dus ook nu - met enige vertraging op economische ontwikkelingen. Kuijpers verwacht dat eind 2020 ook deze sector wordt geraakt. Het bedrijf is financieel gezond en stabiel en werkt volgens het ‘Samen-veilig-doorwerkenprotocol’. Dat zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving voor de medewerkers, maar zorgt er ook voor dat er veelal kan worden doorgewerkt en dus geld verdiend. Al ziet de technisch dienstverlener dat met namen industriële opdrachtgevers in deze onzekere tijden als eerste hun investeringen op pauze zetten.

Verduurzamingsvraagstukken

Slimme techniek speelt een groeiende rol in de samenleving. Kuijpers is steeds vaker als hoofdaannemer eindverantwoordelijk in projecten. In 2019 heeft het bedrijf bewust de stap richting bouw ingezet en geïnvesteerd in de interne opbouw van kennis en expertise op het vlak van verduurzaming. Het bedrijf biedt klanten hiermee als regisseur en verbinder een integrale benadering voor verduurzamingsvraagstukken.

Toekomst

Vanuit veertien locaties in Nederland bedient Kuijpers de markt. Het bedrijf ziet dat de relatief nieuwe locaties in de randstad en het noorden van Nederland een gestage groei doormaken. Door actief in verbinding te blijven met klanten, ziet Kuijpers mogelijkheden om oplossingen te bieden die passen bij de huidige tijd. ‘Musea en onderwijsinstellingen halen onderhoudswerkzaamheden naar voren. Ook staat het bedrijf ziekenhuizen bij met uitbreiding van apotheek- en IC-capaciteit en in de farmacie zorgen de voorbereidingen op de mogelijke productie van coronavaccins voor nieuwe aanvragen. De brede dienstverlening van ons bedrijf, verdeeld over verschillende sectoren, maakt dat het bedrijf de lichte terugval van omzet en efficiency vooralsnog kan opvangen.’