EW04 Omslag 600
5 november 2020

Technische installatiebranche kiest beste leerlingenbegeleiders

TopCoach van het Jaar 2020

winnaars topcoach

De technische installatiebranche heeft woensdag in Utrecht de beste praktijk- en leerlingbegeleiders van 2020 gekozen. Engin Kuruahmet (Engie Infra & Mobility) uit Zaandam , Kornee van Terheijden (Van Terheijden Groep) uit Bergen op Zoom en Martijn Blaauwbroek (IW Noord-Holland) uit Haarlem mogen zich de beste leerlingenbegeleiders van 2020 noemen.

Het drietal is woensdag door een vakjury tot winnaars benoemd in de categorieën Grootbedrijf (Kuruahmet), MKB (Van Terheijden) en Opleidingsbedrijf (Blaauwbroek). De winnaars krijgen elk een trofeebeker en een geldprijs van 2.500 euro die ze mogen besteden aan hun begeleidingswerk.

Leerwerktrajecten

De leerlingenbegeleiders coachen voornamelijk jonge vaktalenten in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Het gaat om jongeren die van de installatietechniek hun beroep willen maken. De coaches begeleiden hen in het leerproces in de praktijk. Veel van de aspirant-installatiemonteurs volgen een opleiding in een zogenaamd beroepsbegeleidend leerwerktraject (bbl). De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week, onder begeleiding van een coach, bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.

De winnaars

Kuruahmet, Van Terheijden en Blaauwbroek zijn, samen met ruim 700 andere kandidaten, voorgedragen door leerlingen, collega’s en werkgevers. Alle drie de winnaars besteden volgens de jury veel aandacht aan de persoonlijke vorming van hun leerlingen. De aspirant-monteurs leren, behalve technische vaardigheden, ook hoe ze als mens en collega goed kunnen functioneren in professionele samenwerkingsverbanden. De thema’s zelfvertrouwen, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling komen in alle drie de beoordelingsrapporten aan bod.

Bij de bekendmaking van de winnaars werden filmpjes getoon van de 21 genomineerden. Kijk hiedr naar de filmpjes van de drie winnaars.