EW04 Omslag 600
4 december 2019

Technische Unie start een podcast

TU Podcast def 3000x3000px

De podcasts van Technische Unie nemen luisteraars mee in de wereld van de installatietechniek en industrie. Ze bespreken onderwerpen die spelen in de dagelijkse praktijk, geven voorbeelden en ook tips.

Op dit moment kunnen er drie podcasts worden beluisterd.

1. Verlichting is méér dan alleen licht

Goede verlichting is belangrijk. Of u nu een woonhuis, openbaar gebouw, school of industriële omgeving verlicht. Verlichting beïnvloedt de sfeer, productiviteit én veiligheid. In deze podcast neemt lichtadviseur Friggo de Vries u mee in de wondere wereld van verlichting, want verlichting is méér dan alleen licht. 

2. Energielabel C. Bent u er blind voor?

U heeft er vast al over gelezen: vanaf 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden groter dan 100m2 verplicht energielabel C hebben. Voldoet een pand hier niet aan, dan mag het na die datum niet meer als kantoor worden gebruikt. De maatregelen die u als eigenaar moet treffen om te voldoen aan de labelverplichting, verschillen per pand. In deze podcast vertelt EPA-U-Adviseur Erik Bek alles over de energielabel C-verplichting.

3. Hoe ga je zuinig om met perslucht?

Ruim 30 procent van het totale energieverbruik in ons land is afkomstig van de industrie. Deze bedrijfstak levert daarmee een grote bijdrage aan de uitstoot van CO2. Dat moet anders! In deze podcast deelt vertegenwoordiger Bauke Span alles wat u móet weten over energiemanagement in de industrie en waarom zuinig omgaan met perslucht loont.

Luisteren

De podcasts, die elk 10 à 15 minuten duren, zijn te beluisteren via Spotify, Podcasts (Apple), Stitchter (Android), Overcast, Google Podcasts en YouTube. U vindt de podcasts ook op de site van de TU.