Omslag_EW05 600
1 april 2020

Uitslag E&W Solar Kennistest binnenkort bekend

rev-solar-kennistest-600x400

Net als vorig jaar rond Solar Solutions stelde E&W Installatietechniek u voor de uitdaging met de E&W Solar Kennistest 2020. De sluitingsdatum was 31 maart, dus de winnaar van de Sortimo WorkMo (incl gereedschap van Gedore) wordt binnenkort bekendgemaakt.

De E&W Solar Kennistest telde dit jaar twintig multiple choice vragen en ging vooral in op de noodzakelijke kennis die pv-installateurs moeten hebben. Verantwoordelijk voor de samenstelling van de test zijn E&W hoofdredacteur Noud Heijna, André Derksen (projectcoördinator bij ISSO en coördinator van het ISSO Handboek Zonne-energie), Anton Kerkhofs (opleider en trainer bij SBK Opleidingen) en Steven Heshusius (Dutch New Energy research).

Niet te moeilijk

‘De test is in elk geval beter gemaakt dan vorig jaar’, verklapt Heijna. De test veroorzaakte vorig jaar beroering, want zou ‘te moeilijk’ zijn geweest. Heijna bestrijdt dat: ‘Bij de samenstelling van de test hebben we erop gelet dat de basiskennis van pv-systemen die een professional moet hebben ook tot een voldoende zou leiden. In dat opzicht was de test zeker pittig, maar niet te moeilijk. Dit jaar struikelden de meeste deelnemers over de vraag: Moet de aansluiting van een moderne omvormer in een woning worden beveiligd door een aardlekschakelaar?’

De test

Aan de test zijn enkele prijzen verbonden, waaronder een complete Sortimo WorkMo inclusief gereedschap ter waarde van 1500 euro en gereedschapsbonnen van 250 euro. Meedingen naar een van de prijzen was mogelijk tot en met 31 maart. Wilt u alsnog uw kennis testen, ga dan naar https://tnl.nu/solartest-2020 . De uitslag en de antwoorden zullen worden gepubliceerd in de mei-editie van E&W Installatietechniek.