EW07 omslag 600
21 mei 2021

Unica neemt Pranger-Rosier over

Technisch dienstverlener versterkt positie in Noord-Nederland

Unica-webGroepsfoto vlnr John Quist (Unica)- Peter de Vries (Pranger-Rosier)-Marc Mulder (Pranger-Rosier)-Herbert Rabelink (Unica)-Bert Moser (Unica)Vlnr: John Quist (Unica), Peter de Vries (Pranger-Rosier), Marc Mulder (Pranger-Rosier), Herbert Rabelink (Unica) en Bert Moser (Unica)

Technisch dienstverlener Unica heeft een overeenkomst getekend voor de acquisitie van de Friese Pranger-Rosier Groep. Met deze grootste overname in de geschiedenis versterkt Unica zijn regionale positie in Noord-Nederland, waar het met de vestigingen in Groningen en Emmen ook zelf al actief is.

Pranger-Rosier is het grootste zelfstandige installatiebedrijf van Noord-Nederland met een omzet van circa € 55 miljoen en 250 medewerkers. Sinds 1967 is het bedrijf uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf met vestigingen in Dokkum, Leeuwarden en Sneek. Met een gerealiseerde omzet van € 539 miljoen in 2020 en circa 3.000 werknemers is Unica een van de grootste technisch dienstverleners van ons land is.

Regionale verankering

Regionale verankering ziet John Quist als een onderdeel van de acquisitiestrategie. ‘Pranger-Rosier past qua dienstverlening en cultuur perfect bij Unica en geeft ons de gewenste versterking in Noord-Nederland. De samenvoeging kan beide bedrijven vele voordelen bieden’, aldus de CEO van Unica. Dankzij de overname krijgt Unica toegang tot een nieuwe klantgroep in Friesland en andere delen van Noord-Nederland en bouwt Unica daar zijn activiteiten uit, met name op het gebied van technisch beheer en onderhoud.

Versnelling van groei onder eigen naam

De directie van Pranger-Rosier ziet de aansluiting bij Unica als een belangrijke stap om de groei te versnellen en het aantal specialismen uit te breiden. ‘Door de overname kunnen wij onze klanten een breder dienstenpakket aanbieden’, zegt Marc Mulder, algemeen directeur van Pranger-Rosier. Het bestaande directieteam blijft verbonden aan het bedrijf. Pranger-Rosier heeft een sterke regionale naamsbekendheid en reputatie en blijft om de herkenbaarheid in de markt te behouden onder eigen naam opereren vanuit de bestaande vestigingen in Dokkum, Leeuwarden en Sneek.

17 locaties

Pranger-Rosier wordt na de overname met zijn drie vestigingen opgenomen in het vestigingennetwerk van Unica Building Services, dat daarmee de landelijke dekking uitbreidt naar 17 locaties. De overname wordt definitief nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn goedkeuring heeft verleend.