Omslag_EW05 600
4 november 2019

Unica neemt Zeeuws installatiebedrijf Synto over

Contractondertekening klein-door Marco Verbeek algemeen directeur Synto (links) en John Quist, CEO van Unica (rechts)Contractondertekening met Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto (links) en John Quist, CEO van Unica (rechts).

Technisch dienstverlener Unica heeft Zeeuwse installatiebedrijf Synto overgenomen. Met de acquisitie van dit bedrijf krijgt Unica een vestiging in Zeeland. De activiteiten van Synto sluiten naadloos aan op die van Unica Building Services.

Synto is gespecialiseerd in projectrealisatie, technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties. Tevens heeft Synto andere specialisaties van het Unica-netwerk in huis, zoals brandbeveiliging en security. Synto is sinds 35 jaar actief en is met meer dan 50 medewerkers een van de grotere en toonaangevende installatiebedrijven in de provincie Zeeland. Met de overname breidt Unica haar netwerk op het terrein van beheer en onderhoud uit tot vijftien vestigingen in ons land.

Versterking regionale aanwezigheid

Door de overname krijgt Unica een sterke uitvalsbasis in de provincie Zeeland en stelt het Unica in staat om klanten in deze provincie beter te bedienen. Op haar beurt ziet Synto de aansluiting bij Unica als een belangrijke stap om de groei te versnellen. Het bestaande managementteam blijft verbonden aan Synto, dat net als de andere locaties van Unica Building Services als autonome vestiging actief blijft en zo zijn ondernemerschap behoudt.

Regionale aanwezigheid

John Quist, CEO van Unica vindt dat Synto qua dienstverlening en cultuur perfect bij zijn bedrijf past. 'Er zit veel ondernemerschap in het bedrijf en wij denken door de sterke positie van Synto aanzienlijk te kunnen groeien in Zeeland. Het is onze zesde overname in de laatste drie jaar, maar de eerste in lange tijd die gericht is op een dichter netwerk van vestigingen. Wij oriënteren ons ook op andere regio’s om de regionale aanwezigheid van Unica uit te breiden. De versterking van onze andere bedrijvenclusters blijft echter ook een belangrijk speerpunt voor nieuwe overnames.’