EW09 cover 600
2 mei 2018

Upgrade voor Calenta

calenta ace.JPG

Remeha heeft de veel gebruikte wandketel Calenta van een upgrade voorzien. Met de Calenta Ace. speelt de fabrikant in op de te verwachten toename in de vraag naar hybride systemen.

Het toestel is uitgerust met eSmart Inside. Het ICT-platform van Remeha zorgt ervoor dat de wandketel via IoT op afstand is te bewaken door de installateur en te bedienen door de consument. Bijvoorbeeld via de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps.

Zonneboilerregeling

Daarnaast bevat de automaat van dit toestel standaard al een slimme, integrale zonneboilerregeling, waardoor de installateur eenvoudiger, met minder tijd en tegen lagere kosten een zonneboiler binnen het systeem integreert. De duurzame apparaten (warmtepomp of zonlichtsysteem) zijn al regeltechnisch op de Calenta Ace afgestemd en getest. De koppeling naar een hybride systeem met een warmtepomp of met een zonneboiler kan overigens ook nog in een later stadium worden gerealiseerd.

Uitbreidingsoptie

De Calenta Ace beschikt tevens over een slimme uitbreidingsoptie die zorgt voor het automatisch bijvullen van de cv-ketel. Wanneer de waterdruk in de cv-ketel tot onder de 0,8 bar daalt, zorgt het intelligente eSmart Inside dat het volautomatische bijvulsysteem de ketel bijvult tot 2 bar (instelbaar). De solo ketels uit de Calenta serie zijn bij de Ace vervangen door ‘dubbel solo’ ketels met een standaard ingebouwde driewegklep en secundaire aansluitingen voor het boilercircuit. Hierdoor is het zeer eenvoudig om het toestel snel en tegen een gunstige prijs te combineren met een boiler.

Remeha Connect

De Calenta Ace is net als de andere ketels van de fabrikant te koppelen aan Remeha Connect. Installateurs zien daarmee wanneer een ketel onderhoud nodig heeft, of hij in storing dreigt te raken of in storing raakt en wat er dan precies moet gebeuren. Een handigheidje voor de installateur is de geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel van de ketel die de installatie vergemakkelijkt.