EW07 omslag 600
29 november 2019

Vaillant en AliusEnergy versterken banden op gebied PVT

vaillant-voltherra-klein

Al enkele jaren worden de PVT-systemen van AliusEnergy onder de merknaam Volthera aangeboden in combinatie met de warmtepompen van Vaillant. Tijdens de Beurs Energie kondigden beide fabrikanten aan de samenwerking te versterken door het aanbieden van een gezamenlijk PVT-totaaloplossing.

Binnen deze PVT-totaaloplossing levert Vaillant de eigen verwarmingsoplossingen, waaronder warmtepompen, cv-ketels en boilers. AliusEnergy, is als PV-groothandel verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van fotovoltaïsche-thermische panelen.

Totaaloplossing

De Volthera totaaloplossing is een interessante oplossing voor de energietransitie. In plaats van de plaatsing van een buitenunit bij een lucht-waterwarmtepomp, wordt de thermische wisselaar nu geïntegreerd met het PV-paneel op het dak. De buitenunit en/of ventilator van een warmtepomp worden hiermee overbodig, wat voor veel woningen uitkomst biedt door een veelvoorkomend gebrek aan ruimte. Een ander groot voordeel is dat de leidingen naar de warmtepomp door het weghalen van de buitenunit niet door het hele huis lopen, maar via het dak gaan.

Dubbele functie voor dak

Het dak wordt nu dus niet meer alleen ingezet voor stroomopwekking, maar tevens om warmte op te wekken voor verwarming van de woning en tapwater. Daarmee bespaar je op zowel de stroom- als gasrekening. De installateur wordt ontzorgd met plug & play-pakket.

Vaillnat PVT-klein

Verzonken in rieten dak

In een woning in Waalre is deze oplossing inmiddels toegepast. VHV Installatietechniek uit Waalre werkte de Volthera PVT panelen fraai weg in het rieten dak van een vrijstaande gezinswoning in Waalre. Bewoner Rob is nog voorzichtig in zijn oordeel, maar is sowieso tevreden over het warme tapwater dat de panelen opleveren. 'Dat gaat uitstekend. Het tapwater wordt opgewekt door de warmtepomp en opgeslagen in het boilervat. Dit huis verbruikte vroeger best veel energie. Het nieuwe, rieten dak is van zichzelf natuurlijk al best goed van isolatie. Onder de Volthera-panelen, die we hebben laten verzinken tussen het riet, hebben we extra isolatiemateriaal laten aanbrengen. De berekeningen geven aan dat we de installatie in een jaar of tien hebben ‘terugverdiend’ uit de besparingen die we realiseren met de warmtepomp en de opwekking van onze eigen elektriciteit.'

 

Aanvulling en versterking

Voo Leo Janssen van Vaillant voelt de samenwerking natuurlijk en vanzelfsprekend. ‘Onze twee bedrijven zijn goed op elkaar afgestemd. Beide hechten we veel waarde aan goede service, begeleiding en training voor installateurs. Het fotovoltaïsch-thermische systeem van AliusEnergy in combinatie met onze warmtepompsystemen is een combinatie die elkaar aanvult en versterkt’, aldus de manager Technisch Installatie Advies.