EW09 cover 600
7 mei 2019

Van der Valk Solar Systems werkt samen met Virtuosolar

foto persbericht samenwerking Van der Valk - Virtuosolar

Van der Valk Solar Systems en Virtuosolar zijn een strategische samenwerking aangegaan. Beide partijen hebben de ambitie om grote pv projecten verder te professionaliseren en de energietransitie te versnellen. De focus ligt daarbij op dakgebonden projecten.

Van der Valk Solar Systems ontwikkelt en produceert solar montagematerialen. Virtuosolar levert ‘cutting-edge’ ontwerpsoftware die is geïntegreerd met AutoCAD voor 3D project calculaties. Complementair. De organisaties zijn complementair en versterken elkaar waarbij Virtuosolar een speciale koppeling heeft gemaakt met de technische berekeningen van Van der Valk Solar Systems. Naast het bepalen van het aantal te plaatsen panelen, stringplannen en schaduwsimulaties kunnen nu ook de materiaallijsten en ballastplannen van het montagesysteem eenvoudig worden bepaald.

Internationale speler

Met Virtuosolar heeeft Van der Valk Solar Systems een internationale speler gevonden waarmee ze hun positie in de commerciële markt verder kunnen versterken. Directeur Denis de Vette: ‘Door de integratie van onze montagesystemen kunnen installateurs, EPC’ers en engineering bureaus profiteren van complete project calculaties.’ Kim Eyckmans, directeur van Virtuosolar zegt dat zijn klanten nu in staat om alles van A tot Z te engineeren op één platform en daarmee dubbel werk voorkomen.