EW06 Omslag 600
7 november 2019

Van groothandel naar kenniscentrum

Solar Light wil kenniscentrum en partner zijn

solar light.JPG

Solar Light, onderdeel van Solar Nederland, presenteert zich op de LED + Elektro als kenniscentrum en partner. In de Brabanthallen in Den Bosch profileert borduurt de groothandel op 13 en 14 voort op een strategische en praktische transitie die ze twee jaar geleden inzette.

“Tast niet in het donker, Solar Light maakt je werk lichter”: dat is het credo van de groothandel die met niets anders dan licht bezig zijn. Ze ondersteunen klanten met productadvies, het maken lichtplannen, bieden logistieke ondersteuning en technische support.

Personeelstekort

‘De markt kampt met personeelstekorten’, zegt Herolf Geertsma, categoriemanager Kabel, Licht en Tools bij Solar Nederland. ‘Er zijn relatief weinig gecertifieerde installateurs. Door gespecialiseerd werk bij hen weg te nemen, bieden we hen in feite de tijd om toch meer projecten te realiseren. Waar ze wel specifieke vaardigheden willen opbouwen, kunnen ze bij ons terecht voor opleidingen. Zo schuiven we gestaag op in de keten van een offertefabriek naar een partij die vooroploopt in kennis, meedenkt en meewerkt.

Focus op smart ’lighting’ en energielabel C

Solar Light is tijdens LED + Elektro aanwezig met vier verschillende lichtpartners. De focus ligt op ’smart lighting’ en de voorbereiding op energielabel C per 2023. Geertsma: ‘We demonstreren diverse actuele oplossingen en bieden een kijkje in de toekomst. Daarmee hopen we bezoekers te inspireren en laten we tegelijkertijd zien waar wij voor staan’.

Workshops

Interessant zijn de twee workshops die Solar Nederland verzorgt op LED + Elektro: ‘De feiten en fabels over ledverlichting’ op woensdag 13 en donderdag 14 november om 12:45 uur op het Elektroworkshopplein in hal 4.