EW02 cover 600
1 april 2019

Veel warmte en veel warm tapwater

Nieuwe CWH Ace van Remeha

foto remeha-web

Een ruime hoeveelheid warm tapwater tegen zo laag mogelijke kosten. Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe Remeha CWH Ace. Dit toestel is de doorontwikkelde versie van de CWH.

De gloednieuwe, volledig condenserende en modulerende rvs-boiler is verkrijgbaar in een 30, 60, 90 en 120 kW variant. Ten opzichte van de oude versie zijn er maar liefst 21 verbeterpunten doorgevoerd. Daarmee voldoet het toestel met zijn LowNox-branders aan de meeste strenge regelgeving voor NOx-uitstoot, maar is het ook een zeer zuinig apparaat.

Ontwikkeld voor de markt

Bij de ontwikkeling heeft Remeha heel nadrukkelijk de feedback vanuit de markt verwerkt. Door alle aansluitingen gelijk te houden, kan de vakman de bestaande CWH gemakkelijk omwisselen voor de nieuwe CWH Ace. Van de vier vermogenstypes zijn de 30 en 60 kW variant beschikbaar met één brander en één enkele integrale warmtewisselaar met een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 200 of 300 liter. De 90 en 120 kW varianten hebben twee branders met twee integrale warmtewisselaars en een (geïntegreerde) tankcapaciteit van 300 liter.

Lage kosten

Bij de doorontwikkeling van het toestel stond vooral het streven naar zo laag mogelijke kosten voor de gebruiker centraal. Dit meest opvallende verbeterpunten op een rijtje:

  • Een doordacht ontwerp met ruim leidingwerk voor minder verkalking in de warmtewisselaar en DN32 terugslagklep
  • Zwenkwielen voor snelle en arbeidsvriendelijke (ver)plaatsing
  • Groot onderhoudsgemak door eenvoudige toegang. De 90 en 120 kW varianten zijn per warmtewisselaar te onderhouden. De boiler blijft op dat moment voor 50 procent in bedrijf.
  • Ingebouwde 7-daagse tijdklokken voor meer controle over het energieverbruik.
  • Modbus aansluiting als accessoire beschikbaar.

Veiligheid

De nieuwe ketel onderscheidt zich ook door zijn veiligheidsvoorzieningen. Zo hebben de CWH Ace 90 kW en 120 kW een geïntegreerde beveiliging tegen rookgas- of condenswaterblokkade. Ook heeft het nieuwe toestel een geïntegreerde beveiliging tegen oververhitten en bevat het toestel PP-rookgaspijpen inclusief temperatuursensor. De anti-legionella functie is beschikbaar en als optie heeft het toestel een sensor voor een betere controle van de tapwaterinstallatie.

Controle en overzicht

De boilers zijn voorzien van een Siemens regelunit met grafisch display. De gedetailleerde interface geeft toegang tot actuele gegevens, instellingen en historie. Via het display heeft de gebruiker volledige controle over de brander(s) met een nauwkeurige oplading van de tank. Het display biedt ook heldere monitoring van de externe pomp(en), tank(s) of verwarmingsapparaten. Tevens is het mogelijk om de nieuwe boilers via en webserver op afstand uit te lezen. En niet in de laatste plaats heeft de CWH Ace een deur waarmee de monteur gemakkelijk toegang heeft bij onderhoud en inbedrijfstelling.