EW09 cover 600
1 mei 2018

Ventilair Group neemt AirFan over

ventilair

Ventilair Group Nederland uit Eersel heeft per vandaag de activiteiten van AirFan uit Nijverdal overgenomen.  De bedrijven zullen hun jarenlange ervaring op het gebied van ventilatie gaan bundelen.

Ventilair Group Nederland is distributeur en fabrikant van kwalitatief hoogwaardige ventilatieproducten voor woningbouw en utiliteit en al ruim dertig jaar specialist op het gebied van ventilatieoplossingen. AirFan B.V. is al 25 jaar importeur, exporteur, leverancier en adviseur van ventilatoren en ventilatiesystemen en al geruime tijd één van de grootste klanten van Ventilair Group in Nederland.

Groeistrategie

De overname van AirFan past in de groeistrategie van Ventilair Group dat de acquisitie ziet als een uitbreiding van het huidige productaanbod. Daarnaast beschikt AirFan als distributeur van voornamelijk residentiële ventilatieproducten voor de Nederlandse markt over een aantal exclusieve distributieovereenkomsten. De overname biedt Ventilair Group de mogelijkheid om deze producten aan te bieden aan het bestaande eigen klantenbestand.

De activiteiten van AirFan worden onder de huidige naam voortgezet vanuit de vestiging in Nijverdal. Voormalig eigenaar van AirFan, Rob Brinkman, zal vanaf heden deel uitmaken van het management team.