Omslag_EW05 600
2 december 2020

Verruiming financiële mogelijkheden Itho Daalderop en Klimaatgarant

Parcom neemt meerderheidsbelang in CLH

ITHO_Tiel

Per 2 december 2020 verkoopt Gimv haar meerderheidsbelang in Climate for Life Holding aan Parcom. Onder deze holding vallen producent Itho Daalderop en serviceverlener Klimaatgarant. De investeringsmaatschappij stelt beide bedrijven in de groep in staat te investeren in productontwikkeling en concepten die de energietransitie verder helpen.

Gedurende de voorbije jaren verdubbelde CFL Holding de omzet en werd de winstgevendheid drastisch verhoogd. Het bedrijf telt actueel ongeveer 450 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland (Tiel & Schiedam) en in België (Brussel). Bas Korte (CEO) en David Eddes (CFO) en de rest van de holdingdirectie blijven verbonden aan het bedrijf.

Investeerder met ambitie

Met Parcom krijgt de CFL Holding volgens Bas Korte een investeerder die de duurzaamheidsambities van de groep volledig ondersteunt. ‘De investeringsmaatschappij brengt Nederlandse bedrijven een stap verder in hun ontwikkeling. We krijgen nu de ruimte om te investeren in onderscheidende producten, systemen en concepten, maar ook in personeel en digitalisering. Daardoor kunnen we ons marktleiderschap op gebied van duurzame binnenklimaatoplossingen in de Beneluxmarkt versterken.’

Over de overname

  • Itho Daalderop is producent van verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Duurzaamheid staat aan de basis van de ontwikkeling van alle producten.
  • Klimaatgarant is een serviceverlener die is opgericht in 2012 en als doel heeft om gemeenten en projectontwikkelaars te helpen bij het economische rendabel realiseren van energieneutrale woningen en woonwijken.
  • CFL Holding , oftewel Climate For Life Holding en de eronder vallende bedrijven hebben allemaal één gezamenlijk doel: Climate for life. De holding zorgt dat partners in de keten goed gefaciliteerd worden en samenwerkingen tot stand komen.
  • Parcom is een in 1982 opgerichte Nederlandse investeringsmaatschappij die ondernemers en managementteams helpt met het realiseren van hun ambities en assisteert in fases van duurzame groei en transformatie.