EW06 Omslag 600
12 december 2018

VINCI Energies neemt Bosman Bedrijven over

vinci4Bosman Bedrijven is betrokken bij Bouwproject Valley in Amsterdam(foto: Architects MVRDV)

VINCI Energies versterkt haar dienstenportfolio in gebouwinstallaties door de overname van Bosman Bedrijven. Met deze overname verhoogt het bedrijf in Nederland haar omzet in gebouwinstallaties. De transactie wordt nog wel voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt naar verwachting in januari 2019 afgerond.

VINCI Energies is onderdeel van de VINCI Groep en gespecialiseerd in energie en informatie- en communicatietechnologie. Bosman Bedrijven levert en beheert technische oplossingen voor een comfortabele en duurzame leef- en werkomgeving. De expertise richt zich op het ontwerpen, installeren en beheren van werktuigbouwkundige, sanitaire en elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw.

BIM

Bosman Bedrijven heeft locaties in Amersfoort en Rotterdam en verwacht in 2018 een omzet van € 44 miljoen te behalen. Peter Derks, Deputy Managing Director van VINCI Energies in Nederland noemt de expertise van Bosman Bedrijven in bouwprojecten en hun innovatieve aanpak met Building Information Modelling (BIM) voor het ontwerpen van gebouwen en Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) om de duurzaamheid van gebouwen te berekenen een belangrijke reden voor de overname. ‘De activiteiten zijn complementair aan ons bestaande portfolio. Daarnaast past de daadkrachtige en ondernemende cultuur van Bosman Bedrijven goed bij de cultuur van ons bedrijf.’

Kennis- en regiebedrijf

Hans van Dijk, Directeur van Bosman Bedrijven geeft aan dat zijn bedrijf toe was aan een volgende stap. ‘Sinds onze transitie in 2012 waarin wij ons van een productiegerichte organisatie naar een kennis- en regiebedrijf hebben ontwikkeld, zijn al onze strategische en financiële doelstellingen gerealiseerd. We hebben een goed gevulde orderportefeuille met zeer aansprekende projecten. Door ons aan te sluiten bij een sterke moederorganisatie die onze identiteit en manier van werken vooral wil behouden, kunnen wij voor onze klanten en medewerkers weer een flinke stap vooruit maken.